Informatie

Ren, huppel, dans of wandel 3 kilometer door de binnenstad van Roermond samen met honderden andere kerstmannen en -vrouwen!

Op zondag 15 december 2019 vindt in Roermond de eerste editie plaats van de beroemde SantaRun. Het leukste winterevenement in de binnenstad van Roermond. Honderden als kerstman of kerstvrouw verklede deelnemers, in alle leeftijden, rennen, huppelen of wandelen het 3 kilometer lange parcours en zamelen hierbij geld in voor het goede doel.

Hoe werkt het?
De SantaRun is een Fun Run van 3 kilometer, dus hardlopen is niet per sé noodzakelijk. Lopen, huppelen en dansen is ook goed. De run start en eindigt op het Munsterplein en gaat via de Roerpassage, winkelstraten en pleinen. Elke loper doet mee in een kerstmannenpak. Dit krijg je via de organisatie. Maar als loper of als groep lopers kun je je natuurlijk zo mooi uitdossen als je wilt. Voor € 12,50 doe je mee en steun je een goed doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar het Toon Hermanshuis Roermond.

Voor wie is het?
De Rotary SantaRun is voor iedereen die zin heeft om op een gezellige manier met vrienden, familie, collega’s of sportteam in de sfeer van Kerst mee te doen met een geweldig evenement voor een goed doel. Deelnemers zijn jong en oud. De allerkleinsten kunnen in de wandelwagen of op de driewieler meegeduwd worden.

Wees op tijd op het Munsterplein op zondag 15 december, want om 13:00 uur begint ons podiumprogramma. Daar wil je bij zijn! En vooraf moet je natuurlijk je kerstmannenpak in ontvangst nemen en aantrekken.

Het startschot volgt om 13:15 uur.

Voor en na de Santa Run is er voor elke loper warme chocomelk of Glühwein en natuurlijk is er een afterparty.
Alle lopers tot en met 10 jaar worden na afloop door de Kerstman uitgenodigd in het Santahouse en ontvangen een leuke verrassing.

Onderweg word je getrakteerd op:
erwtensoep bij Markt 10
fotoshoot op het Stationsplein bij I love Roermond
origineel Roermondje bij ’t Keesheukske
Chocomel en Glühwein, Ver’koch, Munsterhof, Munstercafé

Er wordt na de finish een Max Verstappen schaalmodel verloot door Jumbo